Британці тестують новий винахід: поїзди на акумуляторах

У Великобританії завершені випробування пасажирського поїзда Class 230 на тягових акумуляторних батареях. Згідно із заявою випробувачів компанії Vivarail, в тестуванні брав участь трехвагоннний поїзд і проїхав понад 60 км використовуючи батареї як єдине джерело енергії. Це стало відомо з повідомлення EnergyLiveNews.

Компанія отримавши результати випробувань прийняла рішення, що поїзд становиться можливо використовувати в комерційних пасажирських перевезеннях. На даний момент краще використовувати поїзди на літій-іонних батареях замість старих дизельних примірників, стверджують в Vivarail.

Із заяви генерального директора Андріана Шутера відомо, що розробки по харчуванню поїздів від батарей почалися ще пару років назад. За цей час компанія побудувала систему швидкої зарядки і довела, що можливість поїзда працювати на батареї цілком реальна. За прогнозами поїзди нового типу будуть здатні проїхати відстань у 100 кілометрів між зарядками, а час перезарядки буде всього 10 хвилин.

Відзначимо й те, що подібні експерименти вже проводилися в Шотландії. Там випробування поїздів на акумуляторах проходили відразу разом з пасажирами.