В Італії музеї знову можна відвідувати безкоштовно

Новий уряд Італії зробив для іноземних туристів, а також і для своїх громадян, які цікавляться історичними пам’ятками та люблять відвідувати різні музеї, несподіваний і приємний подарунок – прийнято рішення повернути дні безкоштовних відвідин.

Протягом багатьох років в Італії успішно працювала схема безкоштовних відвідувань культурних, історичних, архітектурних об’єктів, які користуються величезною популярністю як серед іноземців, так і серед італійців.

Туристам абсолютно безкоштовно надавалася можливість відвідування державних музеїв, локацій з археологічними розкопками і т. д. кожної першої неділі місяця. Однак колишній уряд скасував цю популярну практику, очевидно, розраховуючи підвищити прибутковість від продажу квитків, щоб менше витрачатися на утримання музеїв.

Нове-старе правило вже почало діяти. Минулої неділі, 6 жовтня, всі бажаючі могли скористатися чудовою можливістю оглянути музейні експозиції та пам’ятки, не купуючи квитків.

Безкоштовні відвідування передбачені тільки тих музеїв, об’єктів культури та архітектури, які утримуються за рахунок державного бюджету. На ті об’єкти, які фінансуються з регіональних бюджетів, це правило не розповсюджується.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Венеції ухвалила рішення про заборону торгівлі традиційними сувенірами в центральній частині міста. Заборонять торгувати недорогими сувенірами, зробленими в Китаї.

У Португалії прийнятий новий закон, за яким усі, хто викидає недопалки і інші відходи від тютюнових виробів повз урн, будуть оштрафовані від 25 до 250 євро.