Помер відомий японський дизайнер Кансай Ямамото

“Відомий японський дизайнер і організатор масштабних розважальних вистав Кансай Ямамото помер у віці 76 років”, – повідомили світові агентства.

В останні дні свого життя він боровся з гострим мієлоїдним лейкозом. Ямамото народився в лютому 1944 року. Він навчався в університеті Ніпон і в декількох дизайнерських студіях моди. Розквіт його кар’єри в якості модельєра припав на 70-е і 80-е роки минулого століття. Ямамото співпрацював з Елтоном Джоном, Стіві Уандером, створював яскраві футуристичні костюми Девіда Боуї. Його колекції виставлялися напоказ в Лондоні, Парижі та Нью-Йорку.

На початку 1990-х Ямамото став продюсером і почав організовувати масштабні розважальні заходи. Його ефектні супершопи, в яких поєднувалася музика, танці, акробатика і елементи японських фестивалів, проходили по всьому світу.

Ямамото також зумів досягти успіху в галузі промислового дизайну, розробивши у 2010 році зовнішню концепцію швидкісного експреса Skyliner, який курсує між Токіо і аеропортом Наріта. В останні роки свого життя японський дизайнер співпрацював з будинком моди «Louis Vuitton» у створенні колекцій з використанням сюжетів з японського мистецтва і театру кабукі.