Mitsubishi має намір зменшити виробництво дизельних автомобілів

Компанія Mitsubishi Motors вирішила призупинити розробку нових дизельних двигунів. Японський автовиробник збирається припинити виробництво своїх ключових моделей автомобілів з цим видом палива до кінця 2021 року і значно зменшити розмір вже існуючого дизельного автомобільного бізнесу.

Очікується, що світові продажі дизельних автомобілів знизяться на 40% протягом наступного десятиліття. Найбільше зниження очікується в країнах Євросоюзу.

Nissan Motor, інший великий японський виробник, вже припинив розробку нових дизельних двигунів у міру зростання тенденції популярності електромобілів по всій галузі.

Випуск дизельних двигунів Mitsubishi Motors обмежиться оновленням існуючих моделей. В 2021 році дизельні модифікації двох ключових моделей, включаючи Outlander, будуть зняті з виробництва.

Випуск автомобілів з дизельними двигунами буде обмежений. Це, в основному, будуть невеликі вантажівки і деякі позашляховики для Європи і США, а також Delica D5 – мінівен, який масово виробляється в Японії.

Mitsubishi Motors очікує, що відсоток дизельних автомобілів, які він виробляє, впаде нижче 20% від загальної кількості протягом наступних двох років.

Nissan, частина тристороннього ділового союзу з французьким Renault і Mitsubishi, планує повністю припинити виробництво вже існуючих
дизельних двигунів до кінця 2020-х років.

Renault, який має намір скоротити кількість своїх дизельних автомобілів до мінімуму, очікує, що до кінця 2022 року продажі таких автомобілів скоротяться вдвічі в порівнянні з рівнями 2017 року

Японські автовиробники поступово згортають продаж дизельних автомобілів в Європі. Toyota ще в 2018 році оголосила про поетапну відмову від продажу дизельних автомобілів.