Президент Польщі хоче зробити квитки на поїзди дешевшими

Скасування податку на додану вартість (ПДВ), яку запропонував польський президент Анджей Дуда, дозволить істотно знизити ціну на залізничні квитки.

Новина про те, що найближчим часом у Польщі ціна квитків на поїзди буде набагато нижча, ніж сьогодні порадувала не тільки самих поляків, але й сотні тисяч українців, які там живуть і працюють.

Польський президент упевнений в тому, що для великої кількості людей, які добираються на роботу, користуючись залізничним транспортом, зниження ціни на квитки дозволить заощадити багато грошей.

Зокрема Анджей Дуда зазначив: «Я думаю, що оплата проїзду – це важлива стаття витрат у сімейному бюджеті. Ми розвиваємо залізницю, щоб у людей було більше професійних можливостей. Тому я би хотів ліквідувати ПДВ».

Польський президент розраховує, що його ідею підтримає і уряд на чолі з Матеушем Моравецьким.

Влада Польщі останнім часом активно розвиває залізничне сполучення в країні. Розроблена спеціальна програма, на яку з державного бюджету виділяється 1,3 мільярда євро.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з результатами соціологічного дослідження, 73 відсотки українських трудових мігрантів в Польщі задоволені своєю сьогоднішньою роботою.

У Німеччині почав діяти новий закон про імміграцію, який істотно полегшує працевлаштування для громадян третіх країн, в тому числі України.