Президент США Дональд Трамп представив план нової міграційної політики

У представленому плані нової міграційної політики Сполучених Штатів, зокрема, передбачається змінити систему відбору іноземних громадян, які хочуть переїхати до країни на постійне місце проживання.

Вчора президент США Дональд Трамп традиційно виступив перед журналістами на галявині Білого дому. На цій локації американський президент часто оголошує свої нові плани. Так було і цього разу. Виступ американського лідера був на дуже важливу тему, яка стосується мільйонів людей в різних країнах, в тому числі і українців, які найближчим часом планують переїхати на постійне місце проживання до Сполучених Штатів Америки.

Дональд Трамп оголосив новий план міграційної політики, який розробили фахівці адміністрації Білого дому. Головне, що передбачається – це суттєве посилення системи, по якій будуть відбиратися кандидати на переїзд до США. Вимоги до іммігрантів будуть суворішими і жорсткішими. Таким чином, американський уряд планує обмежити в’їзд до країни фахівців низької кваліфікації. Дональд Трамп раніше неодноразово заявляв, що його адміністрація зацікавлена, щоб до США приїжджали працівники високої кваліфікації, яких на американському ринку праці дуже не вистачає.

«Наша пропозиція базується на багатій історії імміграції нашої нації, і націлена на зміцнення зв’язків між громадянами, які роблять роблять нас однією, хоч і різнонаціональної сім’єю»,- сказав Трамп.

Новий план, зокрема, передбачає, що майбутні іммігранти будуть повинні знати англійську мову і здати спеціальний іспит для отримання громадянства. За словами американського президента, США прагнуть використовувати систему відбору, яка буде заснована на нарахуванні балів, на зразок тієї, яка використовується в Канаді.

Трамп підкреслив, що «план включає глибоку модернізацію системи легальної міграції … Система буде нарешті чесна, прозора та забезпечувати рівність для всіх».

Імміграційний план президента Трампа – це поки тільки політичний документ, який потрібно ще прийняти в Конгресі, де у міграційної політики адміністрації Білого дому є багато критиків і в Демократичній і в Республіканській партії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 980 тисяч людей в 2018 році переїхали до Сполучених Штатів з інших країн, в тому числі з України.