Глава НАТО вітає оголошення про розширення присутності американських військ в Польщі

«Я вітаю оголошення про те, що США збільшать свою військову присутність в Польщі», – написав у Twitter генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, коментуючи декларацію, підписану в Вашингтоні президентом Анджеєм Дудою і президентом Дональдом Трампом.
Столтенберг також опублікував заяву, в якому він написав: «Це доводить тверду прихильність Сполучених Штатів європейської безпеки і силу трансатлантичних зв’язків. «НАТО вже має в Польщі, багатонаціональну бойову групу під командуванням Сполучених Штатів, завдання якої полягає в стримуванні можливої ​​агресії».
НАТО також недавно погодилася інвестувати 269 мільйонів доларів на підтримку початкових розміщення військ США в Польщі. Сьогоднішня декларація є частиною послідовних, оборонних і пропорційних зусиль НАТО щодо зміцнення оборони Польщі відповідно до міжнародних зобов’язань. «У міру того як світ змінюється, нам необхідно адаптуватися, щоб ми могли продовжувати захищати всіх наших союзників», – написав глава НАТО.
У середу президент Анджей Дуда і президент США Дональд Трамп підписали у Вашингтоні декларацію про польсько-американську співпрацю в області оборони. Згідно з декларацією, США планують збільшити в найближчому майбутньому свою нинішню військову присутність в Польщі приблизно на тисячу додаткових солдатів.