Ейфелева вежа відкрилася для відвідувачів

“Туристи і жителі Парижа з сьогоднішнього дня, 25 червня, знову зможуть помилуватися видом французької столиці з Ейфелевої вежі після тримісячної блокади через коронавірус, але тільки якщо вони піднімуться по сходах”, – повідомляє AFP.

Відвідувачі найвідомішого пам’ятника міста не зможуть піднятися на ліфті, принаймні, до 1 липня, щоб забезпечити безпечну відстань між людьми і обмежити ризик зараження.

“Паризька пам’ятка почне приймати відвідувачів після найтривалішого закриття з часів Другої світової війни під час літнього сезону, але спочатку з обмеженою кількістю людей і обов’язковими масками на обличчях”, – написано на веб-сайті Ейфелевої вежі.

Туристи могли купувати квитки з 18 червня, коли було відкрито онлайн-каса.

«Щоб відвідувачі, що піднімаються і спускаються по сходах не зустрічалися, підйом буде здійснюватися зі сходу, а спуск із заходу», – сказав оператор Ейфелевої вежі. Кількість відвідувачів на кожному поверсі також буде обмежено певною кількістю.

Верхній рівень поки буде закритий, так як ліфти, які приймають відвідувачів з другого по останній поверх, маленькі.

У заяві говориться, що були встановлені наземні розмітки, щоб люди могли триматися подалі один від одного. Також передбачено щоденне прибирання та дезінфекція громадських приміщень башти.

“Пам’ятник, побудований в 1889 році, приймає близько семи мільйонів відвідувачів щороку, близько трьох чвертей яких з-за кордону”, – згідно з інформацією на веб-сайті вежі.