1000 гривень – стільки українці готові платити за послуги лоукостів

Для українців максимальна ціна, яку вони готові платити за перельоти на літаках бюджетних авіакомпаній в країни ЄС становить 1000 гривень.

перелет украина

З метою вивчення попиту на авіаперельоти лоукостерами в країни ЄС за ініціативою «Європи без бар’єрів» і «Демініціатив» наприкінці минулого року було проведено соціологічне дослідження. В результаті опитування з’ясувалося, що польоти авіакомпаніями, які пропонують більш низькі ціни за подорож в країни Європейського Союзу будуть цікаві українському споживачеві у разі, якщо квиток в один бік коштуватиме не більше 1000 гривень.

Причому 28,7% опитаних відповіли, що готові платити за квиток 500 гривень в одну сторону. Таких людей, які заплатять близько 1000 гривень за подорож лоукостером виявилося 14,9%. Але є і люди, які готові платити і більше: 5,4% заплатять за переліт в європейську країну 2000 гривень.

Решта респондентів ще не визначилися, таких виявилося близько половини. Зіставляючи дані дослідження з іншою статистикою видно кореляція. Адже 45,4% українських громадян не маєте наміру користуватися послугами лоукостерів, якщо останні масово вийдуть на український ринок пасажирських авіаперевезень.

У дослідженні взяло участь 1614 респондентів з усіх регіонів України, крім окупованих територій. Похибка вибірки не перевищує 2,6%.

У минулому році в Україні була створена національна лоукост-авіакомпанія SkyUp, яка почне роботу в квітні 2018 року.

Джерело unian.net
30.01.2018