Міністерство інфраструктури України планує розвивати перевезення лоукост

Авіаперевезення мають розвиватися у напрямі розширення лоукост моделі, що призведе до істотного зниження цін на квитки, ці та інші пропозиції опубліковані в проекті наказу на веб-порталі Міністерства інфраструктури України.

Министерство инфраструктуры Украины фото

Майбутнє розвиток ринку пасажирських авіаперевезень пов’язане із створенням умов, які будуть сприятливі, щоб розвивати повідомлення по моделі лоукост. Для цього необхідно створити умови, щоб на ринку вільно могли працювати і конкурувати як вітчизняні, так і іноземні авіаперевізники в усіх регіональних аеропортах країни.

Разом з тим стимулювати авіакомпанії, які вже зараз працюють на ринку, збільшувати число виконуваних рейсів при цьому знижуючи ціни на квитки.

Ці та інші пропозиції містяться в проекті наказу Кабінету міністрів «Про схвалення авіаційної транспортної стратегії до 2030 року».

Пропонується зняти обмеження по кількості призначених компаній, які можуть виконувати польоти між Україною та іншими країнами світу.

Для того, щоб знизити ціни на квитки, перевізникам необхідно надати прозорі та недискримінаційні критерії, які дають можливість ефективно використовувати повітряні лінії.

Джерело: www.eurabota.ua