Тільки кожен сьомий іноземний турист оплачує штраф, виписаний в Римі

У Римі спостерігається рекордне збільшення кількості штрафів, виданих іноземним туристам, але тільки кожен сьомий з них оплачує їх. За даними місцевої влади, з початку року було покарано майже 200000 іноземців, тобто майже в два рази більше, ніж за весь 2018 рік.
Римські канікули для іноземців, які приїжджають до міста на скутері, машині або орендують їх часто закінчуються штрафами. Найчастіше вони отримують штраф за парковку в недозволеному місці або безкоштовне паркування там, де воно платне, за їзду по зустрічній смузі для автобусів, а також за перевищення швидкості та інші порушення.
Столична влада, як підкреслила щоденна газета Il Messaggero, говорить про «масове збільшення» штрафів за порушення правил дорожнього руху іноземцями та пов’язане з цим збільшення витрат міської поліції через необхідність відправки штрафів за кордон.
Ці витрати настільки високі, що адміністративний офіс в мерії виділив на ці цілі додаткові кошти, що обтяжує міський бюджет. Гроші за поштові витрати і всі процедури були надані в терміновому порядку, тому що, якщо мали місце значні затримки у видачі штрафів іноземцям, вони не могли бути застосовані взагалі через закінчення терміну давності.
Хоча, згідно з повідомленням римської газети, штрафи відправляються вчасно, їх одержувачі зазвичай не платять. Масштаби цього явища величезні і постійно ростуть. В середньому кожен третій штраф, виписаний у Вічному місті, залишається неоплаченим, в разі покарання іноземних туристів платить кожен сьомий з них.
Серед причин такого стану справ – погане співробітництво місцевих служб із зарубіжними партнерами. Тому влада італійської столиці вирішили найняти приватних збирачів боргів, які будуть шукати боржників в інших країнах у співпраці зі посольствами та консульствами.