Британія посилює правила прийому іноземних студентів

“Влада Сполученого Королівства має намір посилити правила для спеціальностей, за якими іноземним студентам дозволено навчатися в британських університетах. Цей захід спрямований на запобігання можливості крадіжки інтелектуальної власності студентами з Китаю”,- повідомила сьогодні лондонська газета The Times.

Відповідно до чинних академічних правил в області технологій, кандидати в аспірантуру з-за кордону проходять перевірку на безпеку, щоб отримати право вивчати дисципліни, за якими набуті знання можуть бути використані в програмах озброєнь. Однак видання Times повідомляє, що список спеціальностей буде розширено, включивши до нього області, пов’язані з кібербезпекою, авіабудуванням і багато інших.

«Як відкрита країна, ми вітаємо іноземних студентів, в тому числі з Китаю, коли вони доповнюють академічне багатство наших провідних університетів світу. Однак ми не приймемо співпраці, яка ставить під загрозу нашу національну безпеку, і регулювання є однією з наших суворих процедур для захист національної безпеки і прикриття іноземного втручання”,- сказав представник міністерства закордонних справ країни.

Як повідомляє Times, очікується, що нова міра заблокує доступ до Великобританії для тисяч китайських студентів, а студентські візи для вже затверджених будуть анульовані, якщо вони представляють собою ризик.