Росія розробляє суперзброю-екзоскелет для своїх військових

Американський журнал The National Interest розкрив останні російські розробки, що підвищують можливості піхоти.

За даними газети, російські військові створюють технології, які підвищать обізнаність солдата про бойову обстановку, зведуть до мінімуму його фізичні зусилля і зменшать ризик для його життя.

Це бойова техніка нового покоління «Сотник», розроблена «Ростех». Перспективний екзоскелет буде оснащений великою кількістю високотехнологічних компонентів, деякі з яких вже розроблені. До них відносяться мінні черевики, протирадіолокацій костюм зі спеціальної тканини, що захищає солдата від виявлення інфрачервоним світлом.

Таке обладнання може бути інтегроване з мікродронамі, які надаватимуть інформацію про поле бою за допомогою бортових камер на поверхні солдатського шолома або очок.

«На даний час ми працюємо над створенням перспективної військової техніки для військовослужбовців, що передбачає впровадження елементів, що поліпшують їх фізичні можливості»,- цитує журнал слова головкому армії генерала Олега Салюкова.

Розробка техніки екзоскелета нового покоління продовжиться з 2020 по 2023 рік. Очікується, що “Сотник” отримає ряд нової стрілецької зброї.

Планується, що до 2025 року російський спецназ буде оснащений новітньою розробкою, а до 2030 року і вся російська армія.