Уряд планує серйозно боротися з безробіттям

Створення нових робочих місць – основа нового урядового плану на період до 2022 року, який був затверджений у вівторок, 3 березня. Про це повідомили в прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Природно, що влада повинна вживати заходів, які б збільшували кількість нових робочих місць в країні, інакше навіщо такий уряд, який не може і не хоче дбати про те, щоб люди мали можливість заробити. У сучасних реаліях, коли з кожним днем ​​збільшується ймовірність істотного погіршення справ в економіці, нові робочі місця стануть для тисяч українців фінансовою опорою.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Юлія Свириденко стверджує: «Ми передбачили нові підходи, які допоможуть швидше знайти роботу, а саме: навчання протягом життя, розширення можливостей для людей з інвалідністю, можливість українцям розкрити підприємницький потенціал».

Згідно з планом, Державна служба зайнятості повинна бути реорганізована у сервісну установу, яка буде оперативно реагувати на запити і потреби, як найманих працівників, так і роботодавців. В уряді розраховують, що затверджений план буде чітко виконуватися центральними і місцевими органами влади.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що компанія VoxUkraine опублікувала результати соціологічного дослідження, які обмалювали своєрідний портрет українського мігранта.

У Міжнародній організації праці зробили прогноз про скорочення кількості працездатного населення України.