Українські туроператори розігналися не на жарт

Не минуло й півроку, як нарешті підведені підсумки роботи важливого для економіки всієї країни туристичного сектора, а саме, фірм, які продають тури як за кордон, так і всередині України.

Досить подивитися тільки на кілька показників діяльності туристичних операторів за 2018 рік, і відразу стає ясно, що все більше українців перестають просто сидіти дома, проводячи відпустку лежачи на дивані або на звичних для багатьох дачних шести сотках.

Без малого 3,4 мільйона людей в минулому році скористалися послугами українських туристичних фірм. Дохід туристичних компаній за 2018 у цілому склав 16,9 мільярда гривень. Для порівняння: загальний дохід українських туроператорів в 2017 році склав 13,1 мільярда гривень, послугами скористалися 2,6 мільйона осіб.

Лідерами українського ринку в цьому секторі за підсумками минулого року, на рахунку яких найбільше число туристів, які скористалися їхніми послугами є такі туроператори: Join UP! (903 тисячі осіб), ANEX Tour (516 тисяч осіб), «Акорд Тур» (280 тисяч осіб).

Туроператори реалізували в 2018 році 1,56 мільйона путівок загальною вартістю близько 37,8 мільярда гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Португалії провели чергову церемонію, на якій були вручені нагороди переможцям премії World Travel Awards.

Влада Риму вирішила, що прийшов час оновити правила поведінки для мандрівників, які милуються красою Вічного міста.