Найбільший український банк запустить новий Приват24

Уже в серпні один з найбільших гравців на фінансовому українському ринку – ПриватБанк запускає оновлену версію інтернет-банкінгу Приват24.

Глава правління ПриватБанку Петро Крумханзл днями повідомив приємну для мільйонів клієнтів банку новину: «запускається нова, вдосконалена версія інтернет-банкінгу Приват24».

Топ-менеджер розповів, що розроблений програмістами новий продукт проходить тестування і доопрацювання вже з квітня. Програму тестують понад 20 тисяч клієнтів ПриватБанку.

Крумханзл підкреслив, що новий інтернет-банкінг розроблений на принципово новій архітектурі. У банку відмовилися від старої системи, на основі якої був розроблений і функціонує зараз Приват24. Це пов’язано з тим, що стрімко збільшується число клієнтів банку, а також кількість операцій на одного клієнта. Збої в роботі Приват24 були пов’язані з тим, що стара система не витримувала збільшених навантажень.

«Нам необхідно забезпечити гнучкість і ефективність системи»,– пояснив глава правління ПриватБанку.

Також він зазначив, що основним інструментом для нової версії буде смартфон. Рішення прийнято на основі підсумків 2018 року, які показали, що 60 відсотків усіх операцій було зроблено за допомогою мобільної версії додатка Приват24.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в цьому році українці активніше використовують можливості безготівкових розрахунків, щоб оплачувати товари і послуги.

Чистий прибуток українських банків за підсумками першого кварталу 2019 року склав 13,2 мільярда гривень, що на 52 відсотки більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.