Десятки постраждалих в результаті чергових заворушень в Бейруті

Більше ніж 50 людей отримали поранення в результаті зіткнень в центральній частині Бейрута. За словами представника ліванського Червоного Хреста, вони стались між поліцейськими підрозділами і активістами протесту. За його словами, сім демонстрантів були доставлені в лікарню, інші отримали допомогу на місці, повідомляє BGNES.

Сили по боротьбі з заворушеннями використовували водомети і сльозогінний газ проти агресивно налаштованої молоді, біля будівлі парламенту. Активісти кидали каміння і коктейлі Молотова в співробітників правоохоронних органів. Після прибуття підкріплення поліцейські сили витіснили демонстрантів з центральних районів міста на сусідні вулиці.

За повідомленням телеканалу “Аль-Джадід”, сліди погромів знову зареєстровані в торгових районах Бейрута: зламані вітрини магазинів, офіси банків і комерційних компаній спустошені, є також зламані банкомати. За даними каналу, групи радикалів, причетних до заворушень, були доставлені на автобусі в столицю вчора вдень в північного Лівану.

Сунітський рух Аль-Мустабал, на чолі з колишнім прем’єр-міністром Саадом Харірі, який пішов у відставку в жовтні, засудив заворушення, підкресливши, що його прихильники не мають до них ніякого відношення.