Євросоюз пішов назустріч парламенту Великобританії

Схоже, що Британії в останній момент вдалося досягти нелегкої мети, яка вже багатьом бачилася недосяжною: згоду 27 країн, що входять до складу Європейського союзу, щодо перенесення терміну Brexit, уряд Великобританії вже має.

Про те, що вдалося досягти компромісного рішення щодо продовження термінів виходу Великобританії зі складу Європейського союзу, вчора повідомив голова Європейської ради Дональд Туск. Коментуючи досягнуте рішення, яке схвалили представники всіх держав-членів ЄС, у своєму Twitter він написав, що «Європейський союз 27 держав погодив продовження статті 50 договору про ЄС. Тепер я буду зустрічатися з прем’єр-міністром Терезою Мей з питання згоди уряду Великобританії».

За даними європейських засобів масової інформації, відстрочка буде надана до 31 жовтня цього року. Протягом цього часу сторони зобов’язуються узгодити всі невирішені питання, пов’язані з Brexit.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Палата громад британського парламенту прийняла закон, який зобов’язує уряд Великобританії просити у керівництва Єврокомісії нової відстрочки виходу країни з ЄС.

Незважаючи на вихід Сполученого Королівства із Євросоюзу, Лондон серед іноземних туристів залишається на першому місці за популярністю.