Львів вперше увійшов в топ-100 найбільш популярних серед туристів міст світу

Британська міжнародна компанія Euromonitor склала рейтинг популярних серед туристів міст світу за підсумками 2018 року. Вперше серед ста найбільш відвідуваних туристами міст з’явився Львів.

Для жителів Львова, тисячі з яких працюють в туристичному секторі та пов’язаної з ним сферою обслуговування, сам факт того, що місто увійшло в сотню найпопулярніших серед мандрівників міст світу є предметом гордості і усвідомленням причетності до успіху. Адже, завдяки злагодженій роботі всіх, починаючи від топ-менеджерів туристичної галузі і закінчуючи працівником готелю, вдалося домогтися успіху на міжнародному рівні.

Факт участі в рейтингу, безумовно, стане великим стимулом для подальшого розвитку Львова як найбільшого туристичного центру України.

Китайський Гонконг зайняв перше місце в рейтингу, завдяки тому, що за підсумками 2018 року місто відвідали 30 мільйонів туристів, а на другому місці виявився Бангкок з показником 23,6 мільйонів іноземних гостей. Замикає трійку лідерів Лондон, столицю Сполученого Королівства відвідали близько 21 мільйона туристів з усього світу.

У перший раз потрапивши в рейтинг, Львів опинився відразу на 80 місці, потіснивши такі популярні міста, як Франкфурт, Стокгольм, Ріо-де-Жанейро. За підсумками 2018 року, столицю Галичини відвідали 2,7 мільйона гостей з усього світу.

Мер Львова Андрій Садовий, наголосив, що «10 відсотків грошей світу обертаються в туризмі. Ми визначили туризм як пріоритетний напрямок, яке може приносити успіх місту».

Нагадаємо, влада невеликого фінського містечка Падасйокі, для залучення більшої кількості туристів, вирішили зняти незвичайний проморолик.

Джерело: www.eurabota.ua

19.12.2018