Сі Цзіньпін відправився в епіцентр інфекції Ухань

Президент Китаю Сі Цзіньпін прибув сьогодні з першим візитом, з тих пір, як почалася епідемія нового коронавірусу, в центральне місто Ухань.

За даними державних ЗМІ, зараження почалося в кінці грудня.

Сі Цзіньпін огляне заходи, прийняті в Ухані для боротьби з вірусом, і поговорить з лікарями, військовими, поліцейськими, соціальними працівниками, добровольцями, пацієнтами і звичайними жителями. За словами аналітиків, вони бачили в ході візиту президента Китаю в місто, яке було епіцентром інфекції, вказівку на те, що епідемія була там зупинена. За їхніми словами, Сі Цзіньпін раніше не відвідував Ухань через ризик зараження.

Як передають світові агентства, Національна комісія охорони здоров’я Китаю повідомила тільки про 19 нових випадків захворювання коронавірусом в країні (виключаючи Гонконг і Макао) за останні 24 години. Ассошіейтед Прес зазначає, що це найнижче число інфікованих в Китаї з тих пір, як влада почала надавати національні дані 20 січня. Поширення вірусу в країні продовжує сповільнюватися: вчора було зареєстровано 40 нових випадків.

При цьому загальна кількість підтверджених випадків в Китаї досягла 80 754.

З 19 нових заражених 17 знаходяться на карантині в місті Ухань, епіцентрі епідемії. Два інших випадки знаходяться в столиці Пекіні та Гуандуні, коли люди приїжджають з-за кордону, відповідно, з Великобританії та Іспанії.