Проведення повторного референдуму по Brexit цілком можливе

Нереалістичним варіантом угоди з ЄС по Brexit вважає більшість міністрів в уряді Великобританії, які почали всерйоз розглядати інші варіанти подальших дій для виходу з ситуації, що склалася, зокрема проведення повторного референдуму про вихід країни з Євросоюзу.

Причина політичної кризи в тому, що керівництво ЄС ухвалило узгоджений варіант документа і не збирається його переглядати, а голосів у парламенті Великобританії для того, щоб прийняти угоду по Brexit немає. Доказом цього є перенесення прем’єр-міністром Терезою Мей голосування з грудня на кінець січня.

Згідно з інформацією авторитетних зарубіжних ЗМІ, кабінет Мей розділився на три табори, які розглядають варіант повторного референдуму, вихід з ЄС навіть без угоди, тобто, так званий «жорсткий Brexit» і група міністрів, яка наполягає на виході по вже схваленій керівництвом ЄС угоді.

Ситуація більш ніж заплутана, для її вирішення Тереза Мей відвела місяць. Так що, головні і найцікавіші перипетії щодо виходу Сполученого Королівства з ЄС ще попереду.

Нагадаємо, раніше ми писали, що голосування по виходу Великобританії з Євросоюзу, яке мало відбутися 11 грудня, несподівано було скасовано прем’єр-міністром Терезою Мей.

Джерело: www.eurabota.ua

20.12.2018