Адміністрація Трампа надасть Україні 250 мільйонів доларів в якості військової допомоги

«Адміністрація президента США Дональда Трампа надасть Україні 250 мільйонів доларів як військову допомогу»,- повідомляє Reuters з посиланням на американських сенаторів. Ці кошти вже були затверджені, але їх виплата була відкладена.
Виплата грошей була схвалена Конгресом США, але їх переказ затримало Адміністративно-бюджетне управління Білого Дому, яке звернулося до міністра оборони Марка Есперо і тодішньому президентського радника з національної безпеки Джона Болтона вивчити, чи відповідає ця програма інтересам Сполучених Штатів.
Ця пропозиція викликала гнів політиків з обох сторін, які підкреслюють, що програма необхідна для припинення російської агресії.
Представники демократів і республіканців у комітеті Сенату з розподілу бюджету оголосили, що виділення коштів вже було схвалено. Вчора фінансування було розблоковано за кілька годин до того, як члени комітету Сенату повинні були обговорити поправку до законопроекту про витрати на оборону, що дозволяє в подальшому обмежити втручання американського президента в прийняття аналогічних рішень.
«Питання про виділення коштів Україні є ще одним конфліктом між президентом і Конгресом»,- повідомляє Reuters.