Українці вже втомилися від депутатських «сюрпризів»

Депутати весь час стурбовані тим, як би ще більше здерти грошей з українців. Придумали ввести обов’язкову плату за те, що в господарстві є автомобіль, який старше п’яти років.

Від депутатських ініціатив і «сюрпризів» у громадян України вже просто починається хронічне подразнення, що переходить в перманентне стресовий стан.

Одна з таких ініціатив депутатів України стосується старих автомобілів, що виготовлені більше ніж п’ять років тому. На них планується ввести новий податок, який буде необхідно платити раз на рік, викладаючи за можливість проїхатися з вітерцем додаткову кругленьку суму.

налог на подержанные автомобили

А платити доведеться багатьом, адже середній вік автомобілів, які їздять дороги, які часто і дорогами складно назвати, близько 20 років. Це одна з поправок до нового закону, який повинен зробити розмитнення потриманих автомобілів, куплених за кордоном, набагато дешевше. Виходить, що однією рукою дають, а іншою забирають.

Законопроект від так званих «евробляхах» уже проголосовано в першому читанні, на даному етапі в нього вносять правки і нові пропозиції, які будуть винесені до другого читання. Правка з транспортним податком – одна з найбільш резонансних.

За різними даними, в Україні налічується до 2 мільйонів автомобілів на іноземних номерах, які ввезені в обхід закону з причини високих податків і дорогий розмитнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про набрав в кінці вересня законі про нові правила паркування, передбачають суттєве збільшення штрафних санкцій для водіїв, які залишають автомобілі у невідповідних місцях і не сплачують за паркування.

Джерело: www.eurabota.ua

10.10.2018