Денис Шмигаль – новий прем’єр-міністр України

Верховна Рада затвердила Дениса Шмигаля прем’єр-міністром України, повідомляє БТА.

Шмигаль – відомий політик, який місяць тому став одним із заступників прем’єр-міністра. Його кандидатура була запропонована президентом Володимиром Зеленським.

За Шмигаля проголосував 291 депутат. Він замінить колишнього прем’єр-міністра Олексія Гончарука, який правив пів року.

Верховна Рада України раніше проголосувала за відставку 35-річного прем’єр-міністра Олексія Гончарука. За відставку прем’єр-міністра і його кабінету проголосували 353 депутати, при необхідному мінімумі 226. Президент Зеленський раніше заявив, що хоче запевнити міжнародних партнерів у тому, що пріоритети його адміністрації залишаються незмінними, незважаючи на масштабну реструктуризацію уряду.

Україна як і раніше прихильна євроінтеграції, членству в НАТО та реформам, заявив Зеленський на екстреному засіданні парламенту, яке проголосувало за відставку Гончарука та ряду інших міністрів, повідомляє Reuters. Водночас Зеленський розкритикував діяльність кабінету, сформованого лише півроку тому.

Виступаючи перед депутатами парламенту, президент сказав, що «потрібні нові мізки та нові серця». За словами Зеленського, нинішня влада знає, що робити. Але знання мало. Потрібно багато працювати, потрібно щось робити. «Цей уряд нових осіб. Але нових осіб недостатньо, – сказав Зеленський. – Потрібні нові мізки та нові серця». Контроль України залишається пріоритетом державної політики.