Борис Джонсон пояснює, звідки взялися гроші на ремонт його квартири

“Британська виборча комісія почала розслідування у справі про фінансування ремонту квартири прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, заявивши, що є підстави підозрювати, що було скоєно злочин”, – повідомляє Reuters.

«Тепер ми переконані, що є достатні підстави підозрювати, що могли бути злочин або неправомірна поведінка», – заявила Виборча комісія з питання фінансування квартири на Даунінг-стріт, 11, де проживає Джонсон.

«Тому ми продовжимо цю роботу в якості офіційного розслідування, щоб визначити, чи так це», – додали в комісії.

В ході розслідування буде встановлено, чи підпадають операції, пов’язані з ремонтними роботами, під режим, регульований Комісією, і чи враховується таке фінансування відповідно до вимог.

Якщо вона встановить, що порушення було вчинене і є достатні докази, то комісія може накласти штраф або передати справу до поліції.

На питання, хто оплатив початкові рахунки за ремонт, Джонсон сказав, що він взяв на себе витрати і повністю дотримується кодексу поведінки і міністерського кодексу.

«Відповідь полягає в тому, що я покрив витрати», – сказав Джонсон, опитаний в парламенті лідером опозиційних лейбористів Сайрусом Стармер, який назвав Джонсона «головним негідником».