Російська церква збирається припинити освячувати зброю

«Російські священики закликали утримуватися від практики запуску ядерних ракет та іншої зброї масового знищення, яке може привести до незліченних жертв, відповідно до нових керівних принципів, які обговорюються Російською православною церквою»,- повідомляє Reuters.

За два десятиліття правління Володимир Путін зблизився з Православною Церквою, яка також встановила більш тісні зв’язки з Міністерством оборони.

Російські священики давно кроплять свяченою водою підводні човни, балістичні ракети, космічні ракети «Союз» і багато іншого. Але незабаром це може припинитися, якщо церква затвердить документ, складений комісією Православної церкви.

«Освячення зброї не є традицією православної церкви і не відповідає змісту таїнства»,- йдеться в документі на сайті Московського патріархату.

У повідомленні говориться, що освячення зброї, здатної вбити «велику кількість людей», має бути виключено з практики.

Московське відділення церкви заявило, що пропозиції будуть обговорені до 1 червня, і громадськість також має брати участь у дебатах.

Символом тісних оборонно-церковних зв’язків в Росії є будівництво власного військово-силового собору у військовому тематичному парку під Москвою.