Відновилися продажі облігацій внутрішньої державної позики

Виходячи з важкої ситуації, в якій опинилася українська фінансова система, в уряді вирішили відновити продажі облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Однак, якщо раніше інвесторам пропонувалися гривневі ОВДП, то тепер – тільки доларові.

Вчора, 17 березня, вперше за останні два тижні Міністерство фінансів провело аукціон із розміщення доларових облігацій. Результатом такого рішення стало залучення до державного бюджету України майже 72 мільйонів доларів. У перерахунку на гривні за поточним курсом державний бюджет поповнився майже на 2 мільярда гривень.

Облігації, які були виставлені на продаж, мають термін обігу 10 місяців, а рівень їх прибутковості становить 3,5 відсотка річних.

Старший фінансовий аналітик групи Investment Capital Ukraine Тарас Котович зазначив: «Кошти будуть залучатися в валюті, і таким чином буде фінансуватися дефіцит бюджету».

У прес-службі Міністерства фінансів повідомили: «Мінфін надав можливість банкам і їх клієнтам розмістити свою вільну валютну ліквідність в надійний і дохідний інструмент».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що після публікації закритого звіту американського фінансового конгломерату Morgan Stanley котирування українських євробондів різко знизилися.

Міжнародний валютний фонд готовий мобілізувати кредитний ресурс на 1 трильйон доларів, щоб подолати наслідки фінансової та економічної кризи.