Голландські протестувальники палили шини біля бази з афганськими біженцями

“Протестувальники спалили автомобільні покришки перед військовою базою в центральних Нідерландах, де проживають афганці після евакуації з Кабула”, – повідомляє AP.

Поліція розігнала мітинг, прихопивши на вантажівках сотні протестувальників. Пізніше представник поліції заявив, що вони нікого не заарештовували і не штрафували під час демонстрації.

Сотні афганців прибули до Нідерландів в останні дні після евакуації з Кабула. Вони розміщені на трьох військових базах.

База Харскамп готова прийняти 800 евакуйованих.

Спочатку перед приймальним центром протестували близько 250 чоловік. За словами представника поліції, мітинг пройшов мирно рано ввечері. Поліція була на місці проведення мітингу всю ніч. У якийсь момент протестуючі почали скандувати такі гасла, як «наші люди на першому місці» і «Харскамп наш».

За словами представника поліції, близько 21:30 біля 60 молодих людей проігнорували неодноразові заклики розійтися і почали палити автомобільні шини під гучну музику. Потім поліція вигнала їх з цього району і відвезла в місто.

Раніше були введені в експлуатацію ще три об’єкти Міноборони, в тому числі в Еді. В цілому близько 1100 евакуйованих афганців були розділені між казармами Віллема Лодевік ван Нассау в Зуткампе, табором Валаард Сакре в Хайде і Харскампом в Еді.

Табір біженців в Еді працює з вівторка. Центральне агентство з прийому прохачів притулку (COA) оголосило, що відкриє четвертий евакуаційний табір в Неймегені. Не пізніше січня 2022 року там буде від 750 до 1000 місць.