Все менше українців їздять в Росію

Українські громадяни з початку 2018 року суттєво скоротили кількість поїздок в Російську Федерацію, при цьому число тих, хто подорожує до країн Європейського союзу неухильно збільшується.

Уже кілька років поспіль статистичні дані показують суттєве зменшення числа тих, хто перетинає українсько-російський кордон. За підсумками двох кварталів цього року кількість українських громадян, які їхали в Росію, скоротилося більш ніж на 30 відсотків і склало трохи менше 2 мільйонів чоловік. Цей факт говорить про те, що все менше українців розглядають цю країну для можливого працевлаштування.

Все менше українців їздять в Росію

У той же час, наприклад, Польщу в першій половині 2018 року відвідали 4,8 мільйона громадян України, що на 10 відсотків більше, ніж в минулому році.

Третє місце за популярністю серед українців займає Угорщина. Протягом 6 місяців цього року в цю країну з’їздили 1,5 мільйона чоловік. Очевидно, що більшу частину з цього числа становлять угорці, які компактно живуть в Закарпатській області. Маючи на руках угорські паспорти, вважають за краще жити в Україні, а працювати в Угорщині.

Нагадаємо, раніше ми писали про українських будівельників, які масово звільняються і їдуть на роботу в Польщу, Чехію, Словаччину, де за ту ж роботу можуть заробити в рази більше, ніж в Україні.