Віза в Харкові – вікно в Європу

На відміну від Західної України, де практично в кожній сім’ї хто-небудь хоч раз їздив за кордон у якості трудового мігранта, в Харкові і області число працювали в інших країнах людей менше, оскільки промислові підприємства пропонували багато вакансій, але останні кілька років ситуація стала змінюватися.

viza-v-harkove-okno-v-evropu

Одними з найбільш популярних серед українських громадян для трудової міграції є Польща, Чехія, Литва та Ізраїль. Наприклад, днями департамент міграції Литви оприлюднив інформацію, що тільки за сім місяців 2018 року українцям видано близько 18 тисяч робочих віз, а понад 6 тисяч отримали посвідку на проживання в цій країні Балтії.

У ситуації, коли постійно зростає кількість тих, хто хоче оформити той чи інший виїзний документ, оперативність і якість роботи візових центрів Харкова стають особливо актуальними. Добре, що в місті вони є в достатній кількості. Фахівці допоможуть швидко оформити пакет документів, звичайно за певну плату.

Труднощі можуть виникнути з записом у візовий центр по причині відсутності вільних дат, які призначаються з консульств країн. Це пов’язано з великим напливом бажаючих оформити візу, і з тим, що мешканці Донецької та Луганської областей також подають документи у Харківському окрузі. Але співробітники центру моніторять коли з’являться вільні дати і реєструють заявки в самі стислі терміни.

Якщо рішення їхати на роботу вже прийнято, то краще заздалегідь оформити візу, щоб потім не опинитися в ситуації, коли з роботодавцем все домовлено, а віза ще не готова.