Святвечір для поляків, як і раніше залишається найпопулярнішою формою різдвяного бонусу

Цілих 8 з 10 роботодавців з нагоди Різдва і Нового року готують сюрпризи для своїх працівників. Найпопулярніша ідея – це різдвяні зустрічі для співробітників, хоча також зростає відсоток підприємців, які замість зустрічей платять премії і тільки.

рождественские встречи для сотрудниковЗа розрахунками на людину, більшість компаній витрачають від 100 до 200, а деякі навіть до 300 злотих – згідно з останніми дослідженнями інституту Рандстада.

Компанії розглядають святкові ініціативи, як елемент діяльності, який створює привабливий імідж роботодавця. Вони як і раніше вважають зустрічі напередодні Різдва найбільш ефективним для груп співробітників, але все частіше вони відрізняються від традиційних зустрічей, тому що вони нагадують інтеграційні заходи, – підкреслює Моніка Гринишин, директор з персоналу Randstad Polska.

Зазвичай різдвяні зустрічі для всіх, організовують в компаніях співробітники (40%). Вони все ще більш популярні, ніж інші рішення, наприклад, бонуси. Проте з року в рік, у розмірі 2 відсотків, кількість таких зустрічей в переддень Різдва у колі зменшується, а грошові премії для співробітників стають більш важливими. У цьому році 37% опитаних працівників вибрали премії, а не святкові застілля.

Кожен четвертий роботодавець приймає рішення про видачу подарунків працівникам та їх сім’ям. У більшості компаній, директора видають ваучери своїм працівникам, кожний працівник отримає їх (92 відсотки), але цінність подарункових карт найчастіше, буде залежати від різних факторів, включаючи функцію, виконувану в компанії.

Порівняно з минулим роком багато компаній, вирішують, що трохи краще присвятити свої святкові кошти благодійності і просять взяти участь своїх співробітників (15%). Всього 5% роботодавців на різдвяні зборів запрошують не тільки членів компанії, але і їх сім’ї.

Найчастіше об’єднують роботодавців зустрічі напередодні Різдва для співробітників з іншими бонусами: випадкові бонуси (7%), подарунки для членів команди та їх сімей (4%) або подарункові ваучери (3%). Якщо компанія вирішує взяти тільки одну ініціативу, вона зазвичай є бонусом (15%).

Незалежно від ідеї, з нагоди свят для одного співробітника компанія має намір витратити від 100 до 200 злотих (16 відсотків) або від 200 до 300 злотих (16 відсотків). Існує також велика група респондентів, які готують сюрпризи на суму понад півтора тисяч злотих (16 відсотків).

Різдвяні бонуси і новорічні подарунки, такі можливості пропонують польські роботодавці. Якщо Вас цікавлять пропозиції про роботу від польських фірм і компаній.