Україна спростила оформлення віз для іноземців

Уряд України вирішив спростити правила оформлення віз для іноземних громадян.

Так, іноземці зможуть оформити візу в нашу країну за спрощеними правилами вже з 1 квітня.

Новину офіційно підтвердив начальник управління консульської забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

“1 березня Кабінет міністрів прийняв постанову “Правила оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію”. У четвер, 2 березня, воно було підписано і набуде чинності через 30 днів з дня підписання”, – заявив чиновник.

Зазначимо, що згідно статистики МЗС, відвідування України іноземцями зростає з року в рік. При цьому, громадян інших країн не зупиняє збройних конфлікт на сході країни і загальна нестабільність.

Великий наплив іноземців змусив МЗС України спростити візові процедури, так як в даний момент консульські працівники не встигають справлятися з оформленням документів для нових громадян, які бажають відвідати Україну.

Так, згідно з новими правилами терміни оформлення віз в терміновому порядку будуть становити п’ять робочих днів, у звичайному – десять. Також було збільшено термін дії довгострокової візи, яка тепер дійсна до 90 днів.

Крім того, була скасована форма запрошень для в’їзду в Україну. Тепер Державна міграційна служба вимагає лише нотаріально оформлене запрошення від фізичної або юридичної особи.