Новини Чехії здивували тим, що на роботу наберуть ще більше українців

У Чехії хочуть щорічно працевлаштовувати до 1500 українців на рік. Планується, що всі мігранти будуть задіяні в сільському господарстві країни.

З пропозицією виділити додаткову квоту для українців виступив міністр сільського господарства Чехії Маріан Юречка. Так, чиновник запропонував щорічно набирати для роботи на полях країни близько 1500 українців.

rabota-v-selskom-hozyaistve

Нагадаємо, що це не єдина ініціатива чеського уряду, спрямована на спрощене візової політики. Детальніше про це можна дізнатися з нашої статті “Відкрита Чехія: новини говорять про те, що ВНП будуть давати в обмін на інвестиції”.

Планується, що наші співгромадяни допоможуть розвитку чеського сільського господарства і харчової промисловості.

На даний момент міністр вже підготував програму, яка допоможе українцям в отриманні дозволу на роботу в прискореному режимі. Так, ті, хто хоче працювати в сільському господарстві, отримає документа в кілька разів швидше, ніж зазвичай. Для таких мігрантів поставлять лише одна умова – підписати контракт терміном від 6 місяців до року.

Читайте також:

1.Відкрита Австралія: еміграція в країну стане ще простіше

2.Останні новини з Європи говорять лише про зміну міграційної системи в Швеції

3.Безвізовий режим в Україні доступний не всім: прикордонники розповіли, кого не пускають у Європу

4.Відкрита Україна: безвізові країни взяли понад 100 тисяч українців

5.Росія, США, Німеччина, Польща – годують українців: заробітчани отримують все більше, так як їх спільний переклад склав більше мільярда доларів