Кінцева дата видачі Україні безвізового режиму – листопадовий саміт ЄС

Євросоюз прокоментував ситуацію на рахунок видачі безвізового режиму Україні. У доповіді ЄС йдеться про те, що між Україною і європейськими країнами досягнуто консенсусу.

Президент Европарламета у свою чергу запевнив, що він подасть питання про видачу безвізового режиму як невідкладний тоді, коли остаточно буде прийнятий так званий механізм зупинення. Тієї ж політики дотримуються і інші лідери ЄС, які запевнили українських політиків у своїй лояльності. Так само у звіті йдеться про те, що залишилося запевнити деякі формальності, після яких Україні буде дано зелене світло. Як виявилося, українське представництво очікує рішень 2 юстиції, від Європейського Парламенту і Ради ЄС. Нагадаємо, що передбачуваний термін узгодження всіх документів повинен бути завершений не пізніше 24 листопада цього року.

На жаль, аналітики прогнозую, що питання безвізового режиму для України буде затягнутий у зв’язку із загостреним проблемою нелегальної міграції всередині ЄС. Як йдеться в прогнозах, спочатку ЄС повинен прийняти механізм призупинення безвізового режиму для третіх країн, а потім вже вирішувати питання з Україною. Орієнтиром для прогресу в цьому питанні стане саміт ЄС в Брюсселі 24 листопада. Варто також нагадати, що президент Петро Порошенко заявив, що Україна отримає безвізовий режим ще до саміту 24 листопада.