Прем’єр-міністр Австралії визнав свої помилки у боротьбі з коронавірусом у своїй передвиборчій кампанії

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон визнав помилки у стратегії боротьби з новою хвилею пандемії в країні в літній сезон.

“Скотт Морісон зіткнувся з критикою з боку уряду країни за надмірно оптимістичний прогноз наслідків щеплення від Covid”, – тому країна не була готова до повторного зростання захворюваності, повідомляє Reuters.

Суспільні та політичні опоненти Моррісона розчаровані більш оптимістичним підходом до літнього сезону та відсутністю тестів.

У відповідь на критику управління пандемією та недостатню кількість тестів на Covid, Моррісон переклав відповідальність на федеральний рівень, пояснивши, що за поширення тестів у країні несуть відповідальність керівники штатів.

У своїй передвиборчій кампанії він додав, що Австралії потрібен лідер із досвідом, щоб протистояти напруженості.

Скотт Моррісон пояснює, що уряд зосередив увагу на балансі між здоров’ям та економікою, а нова версія вірусу призвела до непередбачених змін у постачаннях та відсутності тестування.

В Австралії найнижчий рівень смертності у світі та високий рівень вакцинації. Число госпіталізованих варіювалося від приблизно 5000 до 35 000. За даними Reuters, за час пандемії померло близько 3800 людей.

Моррісон підкреслив високий кредитний рейтинг країни, а також низький рівень безробіття в країні – лише 4,2%.

Нагадуємо, що вибори в Австралії відбудуться за кілька місяців.