Японія: Чи буде відкладений парад після сходження на престол Нарухіто?

«Уряд Японії схиляється до того, щоб відкласти парад після зведення на престол імператора Нарухіто, щоб розібратися з наслідками потужного тайфуну «Хагібіс», що обрушився на країну минулого тижня», – повідомляє Агентство Імператорського двору.
«Хоча уряд раніше встановив 26 жовтня (суботу) в якості альтернативної дати параду в разі негоди 22 жовтня, він, швидше за все, призначить набагато більш пізню дату для цієї події», – повідомив представник Агентства Імператорського двору, на яке посилається Kyodo.
Однак церемонія зведення на престол має відбутися, як і було заплановано, 22 жовтня. До 5000 високопоставлених осіб з більш ніж 190 країн і міжнародних організацій будуть присутні на церемонії завершення, так званого перехідного періоду. Нагадаємо, що повноваження імператора перейшли до Нарухіто 1 травня.
Під час параду в Токіо імператор і імператриця Масако відправляться в кабріолеті по 5-кілометровому маршруту від Імператорського палацу до палацу Акасака, що забере у них близько 30 хвилин.
Однак у плани увірвався тайфун «Хагібіс». В результаті тайфуну, який в суботу обрушився на столицю Японії і інші райони в центральній, східній і північно-східній частинах країни, загинуло 77 осіб, близько десятка пропали без вісті і більше 220 отримали поранення. Більше 1700 будинків були повністю або частково зруйновані, і більше 33000 будинків були затоплені.
Відзначимо, що Нарухіто – перший японський імператор, який народився після Другої світової війни, і перший, вихований виключно його батьками. Він отримав повноваження імператора після першого імперського зречення в Японії за більш ніж 200 років. Його батько, 85-річний імператор Акіхіто, відрікся від престолу після 30 років правління. Акіхіто був першим японським імператором, який вступив на престол на умовах, продиктованих пост-пацифістською японською конституцією, яка визначає його роль в якості символу нації. Колишній імператор Хірохіто, від імені якого під час Другої світової війни боролася японська армія, вважався живим божеством.