За рік кількість іммігрантів в Новій Шотландії збільшилась у 7 разів

Завдяки цілеспрямованій імміграційній політиці, яка проводиться владою канадської провінції Нова Шотландія, число нових жителів регіону, які приїхали з інших країн, збільшилася в 7 разів.

Згідно з даними федерального уряду Канади, Нова Шотландія з початку 2019 року в цілому прийняла понад 20 тисяч іммігрантів, що вже отримали посвідку на постійне місце проживання.

Якщо порівнювати, скільки ця канадська провінція прийняла нових жителів, які іммігрували з різних країн світу рік тому, то збільшення числа іммігрантів майже в сім разів просто вражає.

У 2018 року за вісім місяців було прийнято всього 3 тисячі людей. А протягом всього минулого року в Новій Шотландії влаштувалося трохи менше 6 тисяч іммігрантів.

Міністр імміграції Олена Діабі охарактеризувала збільшення числа іммігрантів в провінції як «воістину неймовірне», зазначивши, що «ми залучаємо й утримуємо нових жителів, які допомагають оживити наші міста і бізнес».

Крім цього, серед усіх морських провінцій країни у Новій Шотландії найвищий показник утримання нових жителів – 71 відсоток.

Для бажаючих іммігрувати до Нової Шотландії запущена спеціальна провінційна програма, а також Атлантичний пілот. Місцева влада серйозно налаштована на те, щоб постійно оновлювати і покращувати умови програм, оскільки зацікавлена в залученні нових жителів для розвитку місцевої економіки. Нещодавно були запущені два нових потоки. На сьогоднішній день діють вісім імміграційних потоків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Нової Шотландії запустила пілотну програму під назвою «Occupations in Demand».

Посол Канади в Україні Роман Ващук повідомив, що імміграційна влада країни відмовила у візах 23 відсоткам з числа тих українців, які хотіли в’їхати на територію Канади.