Польща активно підтримує україно-польські громадські організації

Віце-консул Рафал Коцут з Генерального консульства Республіки Польща, зазначив, що просвітницька та благодійна діяльність, яку ведуть громадські Організації сприяють зміцненню дружби між українським і польським народами.

ukraino-polskie-obshchestvennye-organizacii

Перебуваючи в Івано-Франківську він особливо відзначив польське товариство імені Андрія Потоцького, діяльність якого спрямована на зміцнення позитивної репутації Польщі в Україні, розвиток європейського діалогу серед жителів міста.

Громадська організація, яка була заснована за ініціативою Олега Лисака, ставить і виконує конкретні цілі, спрямовані на популяризацію польської культури в Західній Україні, зміцнення порозуміння між поляками і українцями, просування європейських цінностей в Україні, активізація співпраці між Івано-Франківськом та польськими містами-партнерами.

Зацікавленість Олега Лисака польською культурою невипадкова, його бабуся по батькові, Ганна Полянська, була полькою і передала народні традиції сину і внуку, вчила ніколи не забувати своїх предків.

Польське товариство імені А.с Потоцького об’єднує понад 500 ініціативних людей, які зацікавлені у саморозвитку, розширення свого кругозору і придбанні нових знань. З цією метою проводяться різні конференції, літературні вечори, зустрічі з цікавими людьми, які охоче діляться своїми ідеями та досвідом.

Польське суспільство днями відсвяткував своє десятиріччя. За ці роки багато зроблено, але ніхто не збирається спочивати на лаврах. У голови товариства Олега Лисака багато ідей, які він разом з усіма членами громадської організації, хоче реалізувати протягом наступних десяти років.

Джерело: www.eurabota.ua