Надання притулку в Бельгії буде проходити «по-новому»

У Бельгії змінили правила надання притулку іноземним громадянам. В кінці минулого року в Парламенті Королівства проголосували за новий проект про впровадження європейської процедури надання притулку.

убежище в БельгииЗ початку 2018 року всі громадяни, які бажають отримати притулок у Бельгії з різних причин, можуть бути направлені на медичне обстеження. Дана міра буде застосовуватися не до всіх іноземців, а лише до осіб заявляють, що на батьківщині проти них було застосовано насильство.

Відзначимо, що в Європі вміють використовувати мігрантів «во благо». Так, за рахунок новоприбулих країни ЄС вирішують свої демографічні проблему. Наприклад, приріст населення в сусідніх з Бельгією Нідерландах забезпечуються за рахунок мігрантів.

Крім того, у Бельгії обмежена можливість подавати заяву на надання притулку. Раніше мігранти використовували лазівку в правилах і подавали документи на різних мовах. Тепер заяви від одного громадянина будуть прийматися лише один раз, незалежно від мови, на якому були заповнені бланки.

Також в Бельгії скоротили терміни розгляду апеляції у відмові на надання притулку. Сьогодні терміни розгляду опротестування у відмові становить 15 днів, а лише 10.

Джерело telegra.ph
31.01.2018