Масове прибуття українців у Познань: офіційний портал Познані тепер також і українською мовою

Чиновники Познані похвалилися тим, що Познань, перший в Польщі місто з версією офіційного сайту, який працює українською мовою.

фициальный сайт Познани работает на украинском языкеЗараз вже доступна українська версія poznan.pl. Польська версія познанського сайту, є найбільш розвиненою, іноземці можуть користуватися нею англійською, німецькою, іспанською, португальською, італійською, хорватською, а тепер ще й українською мовою. Серед іноземців, що приїжджають в Познань, більшість – громадяни України. За даними міста, вони складають 90% іноземців в Познані. На українській версії порталу poznan.pl ви знайдете інформацію не тільки про історію міста, але і про офісах, консульствах, громадському транспорті, на роботі та навчанні.

Вже в жовтні радник Томаш Вербицький запитав, чи можна ввести українську мову в квиткові машини ZTM, що полегшить життя українцям, які подорожують через Познань на трамваї і автобусі. Він також закликав до підготовці української версії сайту ZTM. Орган муніципального транспорту вже попросив оператора квиткових автоматів оцінити вартість впровадження української мови в квиткових автоматах, а також можливу дату завершення такої задачі.

– Після того, як ми підготуємо інформацію українською мовою для квиткових автоматів, тоді ми зможемо реалізувати цю мовну версію також на вебсайті ZTM, – заявляє віце-президент Познані Мачей Вударский.

Українцям тепер стане ще легше орієнтуватися в Польщі, незабаром подібно системі такий, як у Познані послідують і інші міста в Польщі, так як число українців у Польщі значно зростає.

Якщо Ви маєте наміри поїхати в Польщу на роботу або відпочити, заходьте на www.eurabota.ua тут Ви завжди можете знайти багато цікавого, що не тільки про новини з Польщі, але і про новини з Європи.