Що робити, якщо не платять зарплату в Польщі

На жаль, історії українських «заробітчан» про те, що в Польщі їх обдурили з зарплатою або тримали в неналежних умовах, зовсім не новина. Досить часто після повернення додому люди розповідають про те, як вони жили в таких умовах, що і ворогу не побажаєш. Деяким не платять грошей або платять набагато менше, ніж обіцяли. Також іноді самі роботодавці підставляють своїх працівників, особливо це стосується тих, хто працює на зборі овочів і фруктів. Обдурити тут простіше: наприклад, людина збирає яблука, йому «підсовують» кошик з битими яблуками (а як відомо, у Польщі до якості роботи ставляться дуже ретельно) і відмовляються оплачувати якісь години або навіть цілий день.

zarplata-v-polshe

Досить неприємна ситуація, але буває навіть гірше. Ясно одне: потрібно знати свої права і обов’язки, щоб у разі відкритого порушення ваших прав ви могли обґрунтовано довести свою точку зору. Саме тому дана стаття покликана висвітлити питання прав та обов’язків українського заробітчанина в Польщі.

ЗМІСТ

1. Як уберегти себе від шахрайства на початковому етапі

2. Випадки порушення польського законодавства роботодавцем

3. Порушення прав українських працівників і методи вирішення проблем

3.1. Якщо підставою для вашого працевлаштування стала umowie o prace

3.2. Якщо підставою для вашого працевлаштування стала umowie zlecenie

3.3. Якщо ви працевлаштовані без договору

Як уберегти себе від шахрайства на початковому етапі

Головна ідея безпечного працевлаштування за кордоном – легальність. Тобто якщо ви спочатку йдете офіційним шляхом: шукаєте реальну вакансію, правильно оформити медичну страховку, докладно дізнаєтеся умови і ретельно перевіряєте інформацію, – то шансів потрапити до шахраїв у вас практично не буде. А якщо ви не вдаєтеся в подробиці, та ще й їдете працювати в Польщі за фіктивними запрошеннями, то створюєте собі передумови для проблем.

Як кажуть, довіряй, але перевіряй, тому, перш ніж вірити на слово знайомим, додатково перевірити отриману інформацію.

Отже, для власної безпеки:

  • докладно розпитайте про всіх умовах праці (і про проживання, якщо воно надається) у майбутнього роботодавця;
  • звертайтеся тільки до компаній-посередників з хорошою репутацією (якщо хочете вибирати вакансію не самостійно, а з допомогою компанії)
  • не оформляйте візу за фіктивне запрошення;
  • не економте на медичному страхуванні, адже не можна передбачити, що може статися, а це ваша додаткова гарантія безпеки;
  • не порушуйте тимчасових коридорів (у відповідності з вашою візою), оскільки в іншому разі ваші наступні виїзди до Польщі можуть бути проблематичними;
  • заздалегідь вивчіть юридичну сторону питання, щоб розуміти, що саме ви повинні робити у випадку порушення ваших прав.

Випадки порушення польського законодавства роботодавцем

Згідно з Трудовим кодексом, Польщі (ст. 22), виплата зарплати – це важливий елемент трудових взаємин. Роботодавець зобов’язаний платити гроші своїм працівникам хоча б один раз в місяць. Причому сума виплат повинна бути не менш ніж та, що вказана в трудовому договорі між працівником і власником. Згідно цього положення, у Трудовому Кодексі Польщі вказані деякі види проступків (пункт 1 ст. 218):

  • виплата з/п в меншому розмірі, ніж було зазначено в договорі про працю;
  • порушення терміну виплати з/п згідно з договором про працю;
  • необгрунтовані відрахування з з/п працівника.

Також згідно з договором про працю вас не можуть змусити працювати в іншому місці, ніж те, яке обговорювалося. Тобто якщо ви їхали працювати помічником пекаря, вас не можуть змусити працювати на «шкідливому» підприємстві (наприклад, сортувальником або пакувальником хімічних речовин).

Якщо ви побачили порушення ваших прав, то треба написати скаргу в Національну інспекцію праці в Польщі або подати позов до суду. Далі розглянемо конкретні випадки і способи вирішення конфліктних ситуацій.

Порушення прав українських працівників і методи вирішення проблем

Випадки порушення прав індивідуальні, тому при визначенні винних треба враховувати різні фактори, які на це вплинули. Часто буває так, що чоловік, який приїхав на заробітки, сам винен у своїх проблемах, тобто зробив стільки порушень, що довести правоту буде важко. Буває і таке, що порушниками в питанні працевлаштування виступають обидві сторони: роботодавець і працівник. А іноді з боку робочого виконані всі умови належним чином, але його права порушуються.

 

У будь-якому випадку за свої права потрібно боротися (для цього потрібно розуміти, як це зробити). Тому способи вирішення проблем можуть відрізнятися в залежності від того, що саме викликало дану проблему.

Якщо підставою для вашого працевлаштування стала umowie o prace

Це найпростіший спосіб довести свої права в разі їх порушення, оскільки такий варіант працевлаштування гарантує працівникові більше прав і свобод.

Отже, якщо роботодавець не виплачує вам заробітну плату – він відкрито порушує польський закон. Коли розмови і прохання повернути чесно зароблені гроші не дають ніякого результату, то настав час для рішучих дій.

Що робити: ви повинні звернутися до PIP (Panstwowa Inspekcja Pracy). Далі ця організація і особисто звертається до вашого роботодавця з проханням повернути ваші гроші; якщо це не допомогло, то інспектор видає нечесного роботодавця квитанцію на сплату штрафу. Зазвичай вже після першого попередження від Національної інспекції власник виплачує свої борги.

Але якщо ви працювали в малій компанії, яка стала банкрутом, то свої законні виплати доведеться чекати довго.

Якщо підставою для вашого працевлаштування стала umowie zlecenie

В цьому випадку спочатку потрібно надіслати wezwanie do zaplaty людині, на яку працюєте. Якщо пройшло вже достатньо часу, а відповіді і виплат немає, то можна подавати позов до суду. Якщо виплат ви не отримали навіть після цього, то допоможе судовий пристав. В такому разі він може конфіскувати майно у нечесного працедавця, і ви отримаєте грошову компенсацію.

Ще одним способом вирішення питання може стати звернення до PIP, це допоможе виявити порушення трудових відносин та визначити суму відшкодування для вас.

Якщо ви працевлаштовані без договору

Це, напевно, найгірша ситуація, оскільки у вас немає ніяких доказів легального працевлаштування, ви не платите податки і довести свою правоту буде дуже важко. Єдине, що вас рятує в даній ситуації, – ви можете покарати нечесного працедавця (але в даному випадку ви також будете покарані).

Що робити: для початку спробуйте поставити ультиматум роботодавцю. Часто це їх лякає, тому вони виплачують свої борги працівникам. Якщо це не допомогло, то треба йти до PIP, але ви розумієте, які наслідки будуть, оскільки ви працюєте нелегально.

Щоб пом’якшити вирок для себе, спочатку сходіть до Urzad Skarbowy і попередьте про те, що ви працюєте в країні неофіційно, але не платите податків. Тут вам доведеться заплатити кілька сотень злотих штрафу (але повірте, це найкращий розвиток подій у вашій ситуації).

Далі звертайтеся в PIP і розповідайте в деталях всю ситуацію.

Але майте на увазі, що після цього вам все одно потрібно буде звертатися в суд, тому втрати можуть бути навіть вище, ніж те, скільки втратили (якщо сума боргу менше 2000 злотих, то ваші зусилля будуть марними, оскільки на судові розгляди ви витратите більше, ніж вже втратили).

Отже, трудоустраивайтесь тільки офіційно: так буде менше ризиків доводити свою правоту і боротися за справедливість.