Фінляндія відчуває гостру нестачу працівників у багатьох секторах економіки

Швидкий і впевнене зростання фінської економіки має не тільки позитивні аспекти, але і викликає несподівані проблеми. В країні вже протягом багатьох років збільшується дефіцит робочої сили у багатьох секторах економіки.

finlyandiya-ispytyvaet-ostruyu-nehvatku-rabotnikov-vo-mnogih-sektorah-ekonomiki

Завдяки стабільному зростанню економіки Фінляндії в країні постійно збільшується кількість нових робочих місць, але фахівців відповідної кваліфікації роботодавцям знайти все важче. Недавнє опитування показало, що половина фінських компаній мали великі проблеми з заповнення вакансій. На сьогоднішній день найбільш дефіцитними професіями у Фінляндії є: працівники складів, продавці, водії, обслуговуючий персонал, прибиральники.

Експерти ринку праці стверджують, що зростаючий дефіцит робочої сили неминуче тягне за собою підвищення оплати праці. Фінські компанії, які відчувають гостру потребу в заповненні вакансій, вже почали пропонувати новим співробітникам більш високі ставки заробітної плати. Також виходом для себе вони бачать у наймі трудових мігрантів, які прибувають в країну.

Раніше повідомлялося, що саме завдяки іммігрантам, населення Фінляндії збільшилася, хоча народжуваність в країні низька.