Імміграція на Філіппіни

Життя для іноземців на Філіппінах привабливе за такими чинниками: сприятливі кліматичні умови, демократичні ціни, розвинена економіка, морські курорти. До того ж тут добре розвинена медицина, а ціни на житло цілком доступні.

Зміст

  1. Працевлаштування в країні
    1. Інвестиції
    2. Система освіти
    3. Громадянство
  2. Життя на островах

Працевлаштування в країні

Багатьох українців та інших вихідців з країн пострадянського простору цікавить оформлення постійного місця проживання (ПМП) в цій державі. Здійснити мрію допоможе робота на Філіппінах.

імміграція на філіппіни

Є три основні варіанти, щоб працевлаштуватися:

  1. Робота в транснаціональних концернах.
  2. Викладацька діяльність, зокрема вчителем англійської мови.
  3. Тренерська діяльність з великого тенісу, серфінгу, дайвінгу та іншим, також тут вельми потрібним екскурсоводом.

Для працевлаштування необхідно знати іноземні мови та скласти іспити за стандартом IELTS чи TOEFL. Важливо враховувати, вирушаючи на Філіппіни вартість життя і зарплату (середню). Остання знаходиться в межах 500 американських доларів, тому не зайвим буде мати ще один спосіб доходів або власні заощадження. Життя тут відмінно підходить для тих, хто заробляє віддалено, тим більше, що візовий режим лояльний.

Сьогодні в державу можна прилетіти за туристичною візою і перебувати до 16 місяців. Алгоритм дій для українців виглядає наступним чином:

  • оформити 3-х, 6-ти або 12-ти місячну туристичну візу;
  • на місці продовжити до 59 днів, потім повторити.

Інвестиції

Процес еміграції на Філіппіни зараз доступний завдяки інвестуванню в численні місцеві корпорації. Згідно із законодавством Філіппін, іноземці можуть вкладати в будь-яку фірму від 75 тис. доларів США.

Правда це стосується лише ряду компаній, які здійснюють свою діяльність в наступних категоріях:
  • в сфері послуг;
  • мають реєстрацією на місцевій біржі;
  • входять до держпрограми.

Інвесторам видають спеціальну візу для резидентів. Спочатку термін її дії становить півроку, правда, після того, як він закінчиться, її можна неодноразово продовжувати до декількох років.

Для цього необхідно підготувати певний пакет документації, який включає:

  1. Особисту інформацію автобіографічного характеру. Тут рекомендується вказати: дату і місце народження, який навчальний заклад закінчували, етапи трудової діяльності. Не потрібно все детально описувати, але можна написати про власні інтереси та захоплення.
  2. Довідку про відсутність судимостей. Видає відділ інформації поліції (за місцем реєстрації).
  3. Підтвердити відсутність зв’язків зі злочинним світом. Для цього в українському відділі Інтерполу отримати дозвіл встановленої форми.
  4. Меддовідка, що підтверджує відсутність небезпечних інфекційних захворювань.
  5. Заява на отримання інвестором і членами його сім’ї резидентної візи (SIRV-001A).
  6. Довідку, що підтверджує факт інвестування в економіку країни (видає місцевий банк).
  7. Свідоцтво про народження.
  8. При необхідності шлюбний контракт або свідоцтво про укладення шлюбу.

Документи подаються англійською мовою. Для цього їх необхідно перевести в спеціальній фірмі, що спеціалізується на роботі з документацією. Для тих, хто знаходиться за кордоном – в Посольстві України.

Система освіти

Ще одним привабливим фактором для українців є можливість навчання в тутешніх ВНЗ. Філіппінська освіта вже на протязі тривалого часу визнається одним з кращих в регіоні.

Підтвердженням цьому служать такі факти:
  • філіппінські педагоги викладають у багатьох відомих навчальних закладах на території Таїланду, В’єтнаму і так далі;
  • велика частина населення вільно володіє англійською мовою.

Серед українців та інших представників колишнього СНД особливо потрібні мовні курси. Пройшовши навчання, стає набагато простіше працевлаштуватися або оформити студентську візу. У країні найбільш поширеними є 2-х і 4-х тижневі курси. Середня їх вартість становить 1000-1500 і 1700-2500 американських доларів відповідно.

Багато наших співгромадян вступають тут до ВНЗ або продовжують здобувати освіту, після навчання на батьківщині. Обумовлено це тим, що після закінчення такого навчального закладу видається диплом англійською мовою. Це збільшує шанси знайти високооплачувану роботу в великих міжнародних компаніях. До того ж студентське життя на Філіппінах різноманітне та яскраве, чому сприяє сусідство морських пляжів і прекрасний клімат, плюс можливість займатися всілякими видами спорту, включаючи й екзотичний.

Ціни на навчання тут, також цілком демократичні (близько 800 доларів за семестр) і (100 доларів оренда житла).

Громадянство

Аналізуючи відгуки іноземців, у 2018 році, як втім і раніше найбільш швидким і доступним способом стати резидентом є вступ в шлюб з підданим цієї держави. Але тут є свої нюанси, зокрема в даній країні не визнається подвійне громадянство. В інших випадках, розраховувати на оформлення філіппінського підданства можна не раніше ніж через 10 років проживання в країні та здачі іспитів на знання місцевої історії, культури, звичаїв і мови.

Життя на островах

Життя в цій державі багато чим відрізняється від інших країн. Наші громадяни звикли до жвавого та інтенсивного ритму життя. Тут цього немає. Населення на Філіппінських островах досить дружне. Є представники різних національностей і віросповідань, але при цьому всі живуть в світі. Велика частина населення – 65% – це філіппінці. Щоб отримати більш повну інформацію про життя на Філіппінах можна переглянути фото або відео наших співвітчизників, які вже встигли тут влаштуватися.

Життя на Філіппінських островах з кожним роком залучає все більше іноземних громадян, в тому числі й з держав колишнього СНД.

Багато хто приїжджає сюди, щоб поєднувати трудову діяльність і відпочинок на прекрасних морських курортах або отримати якісну освіту. І ця країна одна з найбільш сприятливих в цьому плані.