Безвіз між Україною і Великобританією після Brexit цілком імовірний

Після виходу Великобританії з Євросоюзу, українська влада не планує введення віз для громадян цієї країни.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. За словами високопоставленого чиновника, для громадян Великобританії, які захочуть приїхати до України як туристи або у справах, не потрібно буде оформляти ніяких віз.

При цьому, Павло Клімкін висловив сподівання, що Британія через деякий час також не вводитиме візи для українських громадян.

На сьогоднішній день жителі Сполученого Королівства мають можливість без віз приїжджати до України і перебувати в країні 90 днів протягом 6 місяців. Однак для українців, щоб в’їхати до Великобританії потрібні візи, які коштують великих грошей. При цьому, процес їх оформлення може тривати місяцями.

Павло Клімкін заявив, що «ми розуміємо певну чутливість наших друзів до питання про візу. Може не завтра, але в найближчій перспективі серйозні переговори розпочнуться».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що депутати Європарламенту почали процес прийняття рішення про надання Великобританії безвізового режиму після Brexit.

Голосування угоди про вихід Великобританії зі складу ЄС знову відкладено. Дату нового голосування призначать після 25 лютого.