У Білорусі зацікавлені в зростанні турпотоку

Туристичний сектор економіки Білорусі має великий потенціал. Влада країни задумалася над тим, щоб використовувати його в повній мірі. Очікується важливе рішення уряду – реформа візового режиму.

Існує висока ймовірність, що найближчим часом Білорусь введе електронні візи для тих, хто захоче подорожувати по країні, відвідувати історичні та архітектурні пам’ятки.

Нещодавно з ініціативою реформування візового режиму виступили в міністерстві закордонних справ Білорусі. На думку представників відомства, електронні візи істотно спростять громадянам інших країн перетин державного кордону. Від цього безпосередньо залежить збільшення кількості туристів і розвиток туристичного сектору економіки Білорусі.

Два роки тому, був проведений експеримент із запровадження безвізового режиму для громадян 80-ти країн, який тривав протягом місяця. За умовами програми всі безвізові в’їзди і виїзди здійснювалися через мінський аеропорт.

Результати експерименту виявилися відмінними – кількість іноземних мандрівників в Білорусі зросла більш ніж на 40 відсотків.

Коли електронні візи будуть введені, а для цього, на думку експертів буде потрібно близько року, мандрівники зможуть їх оформляти завчасно. Не потрібно буде звертатися до посольства – все можна буде зробити в домашніх умовах через Інтернет. Це істотно заощадить час і звільнить від паперової тяганини.

Влада Єгипту вирішила, що українські туристи зможуть і далі оформляти візи після прибуття до аеропорту. Також можна буде оформляти і електронні візи.

Тепер, для тих, хто вирішив відвідати Великобританію в якості туриста, вже не потрібно заповнювати паперову міграційну карту.