Рятувальники повідомили про ознаки життя під завалами в Бейруті через 30 днів після вибуху

“Рятувальні команди в Бейруті шукають тих, хто вижив під завалами після того, як собака виявила шум”, – повідомляє CNN.

Пошуки тривають після вибуху в порту Бейрута 4 серпня, в результаті якого загинули не менше 180 чоловік, близько 6000 отримали поранення і близько 300000 залишилися без даху над головою.

Рятувальники в Бейруті знайшли рух під завалами в районі Мар-Майкл в четвер, через 30 днів після вибуху, що стався в місті.

Команди попросили жителів мовчати на місці руїн, щоб визначити джерело звуку.

Це сталося після того, як собака-рятувальник з чилійської рятувальної команди подала ознаки того, що людина все ще може бути живою під завалами.

“На теплових зображеннях видно два тіла: маленьке тіло припало до великого тіла, і на пристрої був записаний дихальний цикл 18 вдихів в хвилину”, – сказав CNN Едді Бітар, співробітник місцевої НУО, що працює з чилійської командою.

Це 18 вдихів в хвилину. За словами Бітар, шансів, що ця людина все ще живий, мало.

За його словами, пошукова собака команди відреагувала на завали, коли вони проїжджали повз будівлю.

Франсиско Лерманда з неурядової пошуково-рятувальної організації Topos Chile в Бейруті сказав, що команда рятувальників рила тунелі, щоб дістатися до місця, де могли виявитися ті, що вижили під завалами.

Лерманда сказав, що вони копали три тунелі, щоб спробувати швидше отримати доступ до місця. Він повідомив CNN, що відстань від вершини уламків становить 2,4 метра, а збоку – 1,8 метра.

Також він повідомив, що після того, як викопали 1 метр, рятувальний собака знову загавкав. Лерманда сказав, що, хоча це не обов’язково означає, що людина жива під завалами, вони будуть продовжувати пошуки, поки не зможуть підтвердити або спростувати це.

Лерманда додав, що бетон міцний, а матеріал такий товстий, що це дуже копітке завдання, і що вони не можуть використовувати ніякі машини, щоб не ризикувати життям виживших.

Він додав, що не знає, скільки часу їм потрібно, щоб дістатися до місця, але вони не зупиняться, поки не доберуться до нього.

Лерманда повідомив, що на його пам’яті всього одна людина вижила під завалами в Гаїті 28 днів.