Прем’єр-міністр має твердий намір виконати всі умови МВФ

Український уряд у кризовій ситуації зацікавлений в тому, щоб оперативно виконати всі умови Міжнародного валютного фонду (МВФ), які потрібні для запуску нової кредитної програми.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вчора, 11 березня, під час брифінгу, який він проводив після засідання уряду, заявив, що Україна обов’язково виконає всі пріоритетні попередні заходи (prior action), які потрібні для відкриття нової програми співпраці з МВФ. Для цього українському уряду потрібно два-три тижні. З восьми умов для виділення кредиту МВФ Україна виконала шість.

Зокрема Денис Шмигаль зазначив: «У нас досить позитивний діалог з МВФ, вчора у нас був конференц-кол з керівництвом МВФ. Домовилися про системне продовження співпраці без зміни будь-яких умов курсу: просто рухаємося в тому контексті, в якому рухалися».

Щоб МВФ виділив гроші, Верховна Рада повинна прийняти закон, який врегулює деякі питання роботи українських банків. Повинні бути усунуті законодавчі прогалини, які виникли в ході трансформації банківської системи. Новий закон знизить ризики, які можуть виникнути, якщо колишні власники спробують денаціоналізувати ПриватБанк.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів телефонні переговори з головою МВФ по Україні Роном ван Роденом.

Результати соціологічного дослідження показали, що кожен четвертий українець вважає, що живе бідно.