Ажіотаж отримати біометричний паспорт: безвиз змусив українців вишикувалися у кілометрові черги

Кожен день громадяни України отримують на руки близько 21 тисячі нових біометричних паспортів. Нагадаємо, що документи даного типу після необхідні для того, щоб скористатися перевагами безвиза з країнами Європейського Союзу.

Про те, що ажіотаж у центрах видачі біометричних паспортів не вщухає вже два місяці заявили в прес-службі Державної міграційної служби.

803571_1656778

Зазначимо, що в деяких країнах українці мають право працювати без необхідності оформлення робочої візи. Детальніше про це можна дізнатися в матеріалі “Безвізові країни для українців стали ще привабливішими: Угорщина дозволила працювати за безвизу”.

Черги досягають таких розмірів, що люди по всій країні займають черги ще з ночі. Громадяни так прагнуть оформити біометрики, що не залишають чергу в дощ і навіть град.

Нагадаємо, що безвізовий режим між Україною і ЄС набула чинності 11 червня 2017 року. У даний момент громадяни України, які отримали біометричний паспорт, мають право перебувати на території ЄС 90 днів протягом півроку без необхідності оформлення візи.

Читайте також:

1.Новини ОАЕ: громадянство, видача віз і система послуг стануть повністю електронними

2.Новини з Америки шокують тим, що Трамп хоче скасувати лотерею на Green Card

3.Безвиз дасть і Китай: Пекін продовжує термін транзиту для українців в два рази

4.Новини Чехії здивували тим, що на роботу наберуть ще більше українців

5.МЗС повідомив приємні новини: українських консульств за кордоном стане більше