Він розповів, що віза для громадян РФ введена не буде: Росія відповість дзеркально

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що візовий режим з Росією запроваджено не буде. На думку головного дипломата країни, Росія відповість тим же, чим зашкодить мільйонам українців, які перебувають у сусідній країні.

Крім того, Він упевнений, що введення візового режиму для українців у РФ не допомогло б вирішенню проблеми ефективного контролю за переміщенням росіян з території України.

265934

Міністр додав, що введення біометричних паспортів, як обов’язкового документа, необхідного для перетину кордонів України громадянами РФ, теж не допоможе. Так, частина біометричних даних є відкритою, а інша – закритою.

Тим часом, Україна може похвалитися розширенням зв’язків з Європейським Союзом, про що докладніше ви можете дізнатися в нашій статті “Відкрита Україна: безвізові країни взяли понад 100 тисяч українців”.

Крім того, главу українського МЗС лякає крок Москви, яка б також ввела візовий режим для українців.

Український уряд має намір ввести зміни в існуючий порядок перетину росіянами кордонів, проте планує запровадити біометричний контроль, що відбувається в кілька етапів.

Планується, що від росіян в Україні вимагатимуть відбитки пальців, а також цифрове фото, що дозволить посилити заходи боротьби з тероризмом.

Читайте також:

1.Безвізовий режим в Україні доступний не всім: прикордонники розповіли, кого не пускають у Європу

2.Відкрита Австралія: еміграція в країну стане ще простіше

3.Свіжі новини Америки: в силу вступив закон Трампа про емігрантів

4.Новини в Ізраїлі сьогодні: паспорти будуть видавати всім, хто приїхав в країну євреїв

5.Новини Канади говорять про те, що українцям дадуть безвиз