Високий рівень життя і заробітної плати в Німеччині порівняно з Україною приваблює багатьох українців

Незважаючи на нові дані, які недавно опубліковані у звіті Федерального статистичного управління Німеччини про те, що умови освіти, зайнятості та рівня доходів осіб з міграційним походженням гірше, ніж у осіб без нього, багато українців мріють, і роблять все, для того, щоб поїхати працювати, а потім, можливо, і залишитися жити в Німеччині.украинцы мечтают поехать работать и остаться жить в Германии

Відповідь лежить на поверхні: у будь-якому випадку, доходи і рівень життя в Німеччині набагато вище, ніж в Україні. Хоча, якщо порівнювати з рівнем життя корінних мешканців, то поки люди з міграційним фоном значно відрізняються від тих, хто не має такого у ключових сферах, таких як освіта, ринок праці та доходи.

Destatis зробив аналіз рівня безробіття для того, щоб визначити різницю між тими, хто має і не має міграційного фону. Тут спостерігається позитивна динаміка: у 2005 році частка безробітних серед мігрантів становила 18%, а в 2016 – 7%. Що стосується доходів, то в обох групах за період з 2005 по 2016 рік частка людей з низькими доходами не змінилася.

Багато корисної інформації про вакансії в Німеччині можна прочитати на www.eurabota.ua.